Naturlig terapi
(Ikon)
920 39 891

no . mar l pa @ ta i r b


Forrige: Koppingmassasje Denne: Naturmedisinsk aromaterapi Neste: Homøopati

Naturmedisinsk aromaterapi


Historie

Massasje har vært brukt i enormt lang tid. Blant annet romerne brukte både massasje, ulike urter og blomster til både velvære og heling av ulike sår, og for en balansering av kroppens indre organer. Kvinnene brukte bestemte blomster og oljene deres i bad og for å forføre mennene.

Blant annet urter ble brukt for å hjelpe mennesker med ulike fysiske og psykiske lidelser. Likevel ble de på 1600-tallet til en enorm belastning for kvinner som behandlet med dem. De ble kalt hekser, og mange av dem fikk en fryktelig død på bålet.

Bruk

I dag er aromaterapi en bevisst, kontrollert og allsidig bruk av plantenes eteriske oljer. Den øker velværen, og gir balanse både på det psykiske og fysiske planet. Aromaterapi er også helende for sår, furunkulose, allergier og immunforsvaret, den er antiseptisk, og kan brukes på dødsleie og som fødselshjelp.

Ved en massasje må de eteriske oljene (som inneholder de virksomme stoffene) blandes med en baseolje. Baseoljen kan være jojobaba-olje (den mest brukte), hvetekimolje eller mandelolje. I baseoljen dryppes et visst antall dråper av den eller de aktuelle eteriske oljene for å få den ønskede effekten.

Oljene kan også brukes innvortes, men det må kun gjøres i samråd med en terapeut som er erfaren i bruken.

Framstilling

Oljene produseres i plantens klorofyllceller. Noen av plantene har disse oljene nær overflaten, mens hos andre  befinner de seg i utskillingskjertlene og gangene. For plantene selv er disse oljene svært viktige - de hjelper planten til å fungere, tåle varme og kulde, lokke partner, holde fuktigheten i balanse, lokke insekter eller frastøte dem, og beskytte mot snyltere, sopp og virus.

Planten legges over kokende vann, slik at dampen trekker ut den eteriske oljen som da blir til væske. Den eteriske oljen enten flyter eller synker alt etter hvilken egenskap den har. Vannet fjernes, og det gjenstår en ren eterisk olje av førstklasses kvalitet. Det aromatiske vannet kan brukes flere ganger.

Den naturmedisinske delen er læren om oljenes kjemiske komponenter.

Forrige: Koppingmassasje Denne: Naturmedisinsk aromaterapi Neste: Homøopati