Naturlig terapi
(Ikon)
920 39 891

no . mar l pa @ ta i r b


Forrige: Naturmedisinsk aromaterapi Denne: Homøopati Neste: Dyrekommunikasjon

Homøopati

Dette er en gammel medisinsk metode som har hatt god effekt på veldig mye.

Grunnleggeren er Christian Friedrich Samuel Hahnemann, født i Dresden i Tyskland i 1755. Han var lege, og var delvis misfornøyd med skolemedisinen fordi den ikke hjalp nok. Han reagerte også på at skolemedisinen kun angrep symptomene og ikke selve problemet, dermed kom plagene til stadighet tilbake.

Homøopatiske midler blir fremstilt ved at en plante - for eksempel Arnica-planten - blir lagt i en glassbeholder. Der blir den tilsatt vann, og det settes et lokk på som ikke slipper til luft. Dette står i 2 til 3 uker, og ristes av og til. Denne miksturen blir så blandet med alkohol og vann, og den ristes på nytt. Desto mer den blir ristet desto mindre aktive stoffer blir igjen. Desto mer miksturen er ristet og desto mindre styrke desto bedre virker den.

En sier i homøopatien at likt leger likt. Dette betyr at når vi har en sykdom, så må det homøopatiske middelet som brukes gi symptomer som er så like som mulig med sykdommens symptomer. Når pasienten tar middelet vil det først bli en forverring før det blir bedre.

Jeg kombinerer mye homøopati med akupunktur. Ofte utfyller de hverandre.


Forrige: Naturmedisinsk aromaterapi Denne: Homøopati Neste: Dyrekommunikasjon