Naturlig terapi
(Ikon)
920 39 891

no . mar l pa @ ta i r b


Forrige: Klassisk akupunktur Denne: Kosmetisk akupunktur Neste: Smertestillende akupunktur

Kosmetisk akupunktur


Kosmetisk akupunktur glatter ut rynker, og løfter tunge øyelokk og dobbelthake. Med 6-12 behandlinger 2 ganger i uken, oppfølgingsbehandlinger 1-2 ganger i måneden i 3 måneder, et godt kosthold og nok vitaminer og mineraler, så vil effekten vare i 3-5 år.


Historikk

Denne formen for akupunktur ble allerede kjent 475 år før Kristus i Kina. Den gangen ble det med veldig god effekt brukt ulike urter, og geite- og/eller antilopefett i tillegg til akupunktur.

USA ble gjort oppmerksom av Lucy Liu på kosmetisk akupunktur. Stadig flere kjente skuespillere og sangere har begynt å bruke behandlingen, blant annet fordi den er naturlig. Den er ikke skadelig for kroppen, og den gir ikke bivirkninger.

Botox blir brukt stort sett fordi resultatet er synlig med en gang, men det er som forskning viser skadelig for hele kroppen. Botox-behandlinger må også gjentas hvert halvår, noen ganger oftere. I tillegg kan det dukke opp uønskede bivirkninger.


Hvorfor rynker?

Endringer i livet vårt etter at vi er blitt voksne - som stress, motstridende krav, dårlig kosthold og for lite vitaminer og mineraler - gjør at kroppen vår og ikke minst cellene våre lider. De får ikke den oppmerksomheten og omtanken de trenger. Sakte men sikkert vil cellene og huden vise at de trenger hjelp, blant annet ved at vi får rynker og andre plager i kroppen. Fram til dette har skjedd har kroppen vår gitt flere beskjeder uten at vi har tatt hensyn til dem.

Hele kroppen vår består av celler som ustanselig gjør en fantastisk jobb for oss. De er komplisert oppbygd og trenger næring hver dag for å kunne gjøre denne jobben som vi ikke tenker på, men tar som en selvfølge. Cellene trenger blant annet et godt kosthold med nok vitaminer og mineraler. De fleste trenger vitamin- og mineraltilskudd, fordi det norske kostholdet ikke gir oss nok. Dette på grunn av kunstgjødsel og andre stoffer som ødelegger mye av de verdifulle vitaminene og mineralene i maten.

Det er også viktig med jevnlig aktivitet, å være ute i frisk luft, og å ha en riktig syre-/basebalanse i kroppen. Syre-/basebalansen skal normalt være i området pH 7 til 7,5. Mange har imidlertid en pH-verdi godt under dette, pga mye 'sur' mat og drikke.Resultatet av behandlingene

Kosmetisk akupunktur er en behandlingsform som blant annet glatter ut rynkene og gjenoppretter proteinene kollagen og elastin som er i cellene. Akupunkturen reparerer og hjelper cellene til å gjøre jobben sin, og aktiviserer blodsirkulasjonen, hormonsystemet og muskeltonusen.

Her er et eksempel på hvordan det så ut før behandlingene startet:
Utseende før behandlingene
           startet

Og dette er slik hun så ut etter at behandlingene var ferdig:
Resultatet etter behandlingene


Siden jeg er utdannet akupunktør og har det som jobb, sjekker jeg også kroppen grundig først for å få den "balansert". Dette gjør at rynkebehandlingen går fortere og gir bedre resultat. For de som ikke ønsker dette tar jeg bare den kosmetiske ansikts-behandling.

Type ansiktshud er også viktig. Der finnes normal hud, tørr hud, blandingshud, sensitiv hud og fet hud. Dette har også en innvirkning på behandlingen.Om behandlingen

Jeg anbefaler 6 til 12 behandlinger 2 ganger i uken, og deretter 1 til 2 oppfølgingsbehandlinger i måneden i 3 måneder. Hvis en i tillegg har et godt kosthold og får nok vitaminer og mineraler, så vil resultatet av behandlingen holde i 3 til 5 år.

Behandlingen blir utført med bittesmå nåler som føres med pinsett inn i rynken, i tillegg til noen større nåler som gjør behandlingen fullstendig. Ved løfting av tunge øyelokk og dobbelthake blir bare de store nålene brukt. Nålene sitter i huden og jobber i 20 til 30 minutter, deretter fjerner jeg dem og smører inn et serum der de små nålene har sittet, og jeg masserer med en Jade-rull i ansiktet.

I tillegg anbefaler jeg at en kjøper et serum som skal "reparere" og smøre huden. Det føres på en til to ganger de neste to dagene etter behandlingen.

Forrige: Klassisk akupunktur Denne: Kosmetisk akupunktur Neste: Smertestillende akupunktur