Naturlig terapi
(Ikon)
920 39 891

no . mar l pa @ ta i r b


Forrige: Sammendrag Denne: Utdannelse Neste: Problemliste

Utdannelse

Bilide av Brita


Før jeg startet med utdannelse innen alternativ behandling jobbet jeg noen år som utdannet Hjelpepleier på sykehjem og sykehus. Før jeg forlot helsetjenesten startet jeg på sykepleiestudiet og gikk der i 1 1/2 år, men sluttet fordi jeg fant ut at det ikke var rette yrket for meg.

Jeg startet i 1998 2-års-utdannelsen 'Akupunktur på dyr'. Ett år senere tok jeg samme utdannelsen, men denne gangen 3-års-utdannelsen på mennesker, som jeg var ferdig med i 2004. Begge utdannelsene tok jeg på Norsk Naturmedisinsk Fagskole.

Klassisk akupunktur og 5-elementeren er sentrale i begge utdannelsene. Klassisk akupunktur er den 'skikkelige' akupunkturen, som behandler de underliggende problemene. I motsetning til smertestillende akupunktur, som mange holder på med, og som bare undertrykker symptomene en kort periode.

Arbeidet med akupunktur ga meg veldig mye glede. Ikke minst på grunn av resultatene jeg fikk, og det å kunne hjelpe dyrene og menneskene. Jeg har nå lang erfaring, spesielt innen Klassisk Akupunktur. Jeg behandler mest hunder, hvor jeg har godkjenning og samarbeid med veterinær.

Klassisk Akupunktur er en gammel behandlingsform som er svært effektiv. Likevel er det viktig at pasient/eier er villig til å samarbeide. Dette gjelder spesielt innen kosthold, tilskudd av vitaminer og mineraler osv, slik at sykdommen eller plagene sakte men sikkert blir drevet ut av kroppen. Kostholdet er en viktigere del enn mange er klar over - effekten blir mye bedre og mer langvarig når kostholdet jobber med og ikke mot behandlingene.

I tillegg til de to akupunktur-utdannelsene har jeg også tatt en del andre utdannelser innen alternativ behandling. Her er en fullstendig oversikt:
Aromaterapeut (kun behandling på kvinner) Ferdig i 1994 - 2år
Hestemassasje Ferdig i 1998 - 3 år
Akupunktur på dyr
Ferdig i 2000 - 2 år
Akupunktur på mennesker
Ferdig i 2004 - 3 år
Dyrekommunikasjon Ferdig i 2011 - 2 år
Reiki 1,2 og master Healer Ferdig i 2012 - 1 år
Karuna 1,2 og master Healer
Ferdig i 2015
Kosmetisk Akupunktur Ferdig i 2016


Forrige: Sammendrag Denne: Utdannelse Neste: Problemliste